kleftis

ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Μια νέα επαναστατική εφαρμογή λήψης και διαχείρισης εικόνας.
Όταν το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης συνεργάζεται με το σύστημα συναγερμού ή και με το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης Access Control, τότε το αποτέλεσμα είναι η οπτική επιβεβαίωση συμβάντος.
Αποτελεί την ιδανική λύση όταν η ανάγκη για φύλαξη του χώρου απαιτεί την καλύτερη δυνατή προστασία και έλεγχο, ελαχιστοποιώντας τα false alarm (λάθος συναγερμός).

Πρόκειται για ένα μικτό σύστημα, το οποίο σε συνεργασία με το σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης συνεργάζονται απόλυτα μέσα από εξελιγμένα λογισμικά διαχείρισης βίντεο και συναγερμών και ανάλυσης βίντεο και εικόνων (video analytics) αναλύοντας το κάθε σήμα συναγερμού που ενδέχεται να προκύψει, από οποιαδήποτε σημείο, σε εικόνα μέσω των καμερών.

Δέκτης της εικόνας αυτής και της τελικής επιβεβαίωσης του συμβάντος, είναι το Κέντρο Λήψης Σημάτων, ο χειριστής διερευνά το περιστατικό κοιτώντας το βίντεο στην οθόνη, το οποίο έχει έρθει μαζί με το σήμα συναγερμού.
Περιέχει εικόνες 2’’ πριν το περιστατικό και έως 2’’ μετά το περιστατικό, κατά συνέπεια έχουμε ακριβή διάγνωση και επιβεβαίωση του συμβάντος με άμεση κινητοποίηση ενεργειών εκτάκτου ανάγκης.

Μέσω της νέας αυτής υπηρεσίας, ο χειριστής του 24ωρου Κέντρου Λήψης Σημάτων Συναγερμού δεν χρειάζεται πλέον να παρακολουθεί συνεχώς όλες τις κάμερες στην οθόνη του.H χρήση αυτής της τεχνολογίας αναλαμβάνει να στείλει σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων και να ειδοποιήσει τον χειριστή ποια κάμερα να κοιτάξει, έτσι μπορεί να δει το χώρο του πελάτη ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ. Ο χειριστής διερευνά το περιστατικό την στιγμή που συμβαίνει, επιτυγχάνοντας:
- Επαλήθευση συναγερμού
- Έγκυρη άμεση και επιβεβαιωμένη αξιολόγηση
- Ταχύτερη ανταπόκριση της αστυνομίας και των ιδιοκτητών

Επιπροσθέτως παρέχεται:
- Δυνατότητα κάλυψης τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών χώρων
- Διάθεση εφαρμογής για smartphones ή tablets με δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης της εικόνας
- Παράλληλη καταγραφή του συμβάντος στο DVR του συστήματος
- Πλήρης προστασία της ιδιωτικής ζωής και προσωπικών δεδομένων
- Η εικόνα λαμβάνεται μόνο σε οπλισμένο σύστημα συναγερμού ή κατόπιν αδείας και έγκρισης με ευθύνη του συνδρομητή.
- Κανείς δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τις κάμερες εν αγνοία σας
- Πλήρη συμβατότητα με όλα τα DVR

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ο προστατευόμενος χώρος για να απολαμβάνετε τις υπηρεσίες οπτικής επιβεβαίωσης είναι οι ακόλουθες:
- Να υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού που να είναι συνδεδεμένο με το 24ωρο κέντρο λήψης σημάτων
- Να υπάρχει εγκατεστημένο ψηφιακό σύστημα καταγραφής και μετάδοσης εικόνας CCTV που να υποστηρίζεται από UPS
- Να υπάρχει διαρκής σύνδεση Internet στο χώρο
- Εναλλακτικά για μεγαλύτερη ασφάλεια εάν κοπεί η γραμμή να υπάρχει δυνατότητα επικονωνίας του συστήματος με το κέντρο μέσω GSM ή GPRS

 

 

cctvvideo analyticsVIDEO ANALYTICS

Όταν πρωταρχικός παράγοντας σε ένα σύστημα CCTV είναι η υψηλή ανάλυση, μεγαλύτερη από 3 Megapixels, τότε η ΙΡ τεχνολογία είναι μονόδρομος. Αν το επιθυμητό αποτέλεσμα από μία κάμερα είναι να διαθέτει ειδικές τεχνολογίες, όπως ενσωματωμένους αλγορίθμους ή video analytics και πάλι η επιλογή οδηγεί στην ΙΡ τεχνολογία. Αποτελεί την ιδανική λύση, όταν η ανάγκη του χώρου απαιτεί την καλύτερη δυνατή προστασία και έλεγχο, ελαχιστοποιώντας τα false alarm (λάθος συναγερμός), αναλύοντας το κάθε σήμα συναγερμού που ενδέχεται να προκύψει, από οποιαδήποτε σημείο, σε εικόνα μέσω των καμερών.

Οι ανάγκες της εποχής επιβάλλουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από ένα σύστημα CCTV.
Μέχρι σήμερα, όλα τα συστήματα CCTV ήταν αναλογικά, με κάμερες, που δυστυχώς δεν διέθεταν την τεχνολογία υψηλής ανάλυσης. Σήμερα, που η τεχνολογία «τρέχει», έχουμε την δυνατότητα να αναβαθμίσουμε ένα παλαιό σύστημα CCTV με νέου τύπου κάμερες:

- Αναλογικές HD TVI/CVI με ανάλυση 1,3-3 ΜΡ
- ΙΡ Megapixels με ανάλυση μεγαλύτερη των 3 ΜΡ

Βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη καλωδιακής υποδομής UTP, που καθιστά την αντικατάσταση των καμερών εύκολη, χρησιμοποιώντας είτε ΙΡ κάμερες είτε HD TVI/CVI, με χρήση balun χαμηλού κόστους.

Στην περίπτωση που η καλωδιακή υποδομή υποστηρίζεται από ομοαξονική καλωδίωση, χρησιμοποιούμε μία κάμερα HD TVI/CVI ανά ομοαξονικό καλώδιο. Για την χρήση ΙΡ καμερών τοποθετείται μετατροπέας EOC (Ethernet Over Coaxial), o οποίος θα προσθέσει σημαντικό κόστος ανά καλώδιο, αλλά μέσω του οποίου θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφορά περισσοτέρων από μία ΙΡ κάμερες (έως 8) μέσα από ένα ομοαξονικό καλώδιο.

Με την προσθήκη του έξυπνου λογισμικού Video Analytics, επιτυγχάνεται υψηλή ανάλυση εικόνας σε 2 ή και σε 3 διαστάσεις, με ακρίβεια και αξιοπιστία, που έχει ως αποτέλεσμα την πιο ακριβή ανάλυση, με λιγότερες επιρροές από εξωτερικές συνθήκες όπως σκιές, ή εναλλαγές φωτός, αγγίζοντας πλέον με αυτό τον τρόπο επαγγελματικό επίπεδο προστασίας.